Trump vs Biden, wie is er beter voor Bitcoin en crypto?

De regelgeving van Bitcoin in de VS zal binnenkort in beeld komen bij de presidentsverkiezingen later dit jaar.

De twee kandidaten – president Donald Trump en Joe Biden – gaan in november rechtstreeks de strijd aan met elkaar aan, en terwijl cryptokringen geen deel uitmaken van hun campagnethema’s, zullen hun standpunten over de technologie het pad effenen voor het wettelijke regime rond crypto voor de komende vier jaar.

Troef: Crypto is „ijle lucht“

Het is bekend dat troefkaart niet bepaald een voorstander is van cryptokringen. Hij was hier in juli 2019 duidelijk over in een tweet. „Ik ben geen fan van Bitcoin Era en andere Cryptocurrencies, die geen geld zijn, en waarvan de waarde zeer vluchtig is en gebaseerd op ijle lucht,“ zei hij op dat moment.

Volgens Zenledger, een fiscaal instrument voor cryptocurrency’s, stelde Trump voor om de controle over criminele onderzoeken naar cryptocurrency’s over te dragen aan de Geheime Dienst als onderdeel van een begrotingsvoorstel van 4,8 biljoen dollar.

Het rapport bestempelde cryptocurrencies als een uitdaging voor de nationale veiligheid zei Zenledger. Er werden geen verdere opmerkingen gemaakt door de Trump administratie.

Ondertussen, ging de tweet van de Troef niet goed in cryptocurrency cirkels; met de meeste nadruk op hoe de dollars van de V.S. gelijkaardig worden gebruikt om onwettige handel te leiden en kunnen ook van dunne lucht ,,worden gedrukt“. „Crypto Dog, een prominente crypto commentator op Twitter, plaatste zelfs een tweet over het onderwerp dat later viraal werd:

De Crypto Dog📈
@TheCryptoDog
Ik ben geen fan van fiat en andere door de staat gedrukte valuta’s, die geen geld zijn, en waarvan de waarde zeer inflatoir is en gebaseerd is op ijle lucht. Ongedekte Fiat-activa vergemakkelijken bijna al het huidige illegale gedrag, inclusief drugshandel en andere illegale activiteiten…

Echter, sommigen in de industrie verklaarden dat het feit dat Trump commentaar gaf op cryptocurrency’s een belangrijk punt was. Maar met een gecombineerd marktplafond van $350 miljard, is het vermelden van de crypto-markt geen verrassing.

Zoals Coinbase CEO Brian Armstrong het uitdrukte:

Brian Armstrong
@brian_armstrong
Prestatie ontgrendeld! Ik heb gedroomd over een zittende Amerikaanse president die moest reageren op het groeiende gebruik van cryptocurrency jaren geleden. „Eerst negeren ze je, dan lachen ze je uit, dan vechten ze tegen je, dan win je“. We hebben net stap 3 gemaakt.

Hij riep verder op tot crypto regulering en ontwikkeling, als de VS een centrum van wereldwijde technologische vaardigheden en activiteit zou blijven:

„De VS zou de wereld kunnen leiden in die overgang, en tonnen economische groei kunnen ontsluiten (net zoals de VS massaal profiteerde van de grote internetbedrijven die hier worden gebouwd) of een ander land zou ons daar kunnen verslaan en het volgende financiĂ«le centrum buiten NY kunnen bouwen.“

Hij voegde eraan toe dat Bitcoin inherent mondiaal is, net als het internet, wat een „enorme kans is voor degenen met een vooruitziende blik om het te herkennen.“

Biden voor Bitcoin?

Joe Biden, aan de andere kant, heeft technologie en financiële innovatie ondersteund, zoals sommige rapporten laten zien. En hoewel er geen verslag is van Biden die in het openbaar over Bitcoin en crypto spreekt, dienen zijn acties aanwijzingen.

In 2016 begon een Biden-campagne met het accepteren van Bitcoin voor donaties, volgens The Hill. De partij plaatste een maximum van $100 aan Bitcoin per donatie, waarbij de donateurs zich moesten identificeren met behulp van een formulier en hun portemonneeadres.

Maar dat was vier jaar geleden. Sindsdien is er geen pro-Bitcoin toespraak of actie meer geweest. In feite, toen Biden’s Twitter-account werd beĂŻnvloed in de hack van vorige maand, zei hij dat hij eigenaar is van nul eenheden van de baanbrekende activa.

Hij sprak niet slecht over crypto, wat een overwinning zou kunnen zijn in de boeken van crypto-fanaten. Bovendien overweegt de jongere Amerikanen groot in goud en cryptocurrencies investeren, kan Biden een grote kiezersbasis met commentaren op de bredere cryptoindustrie (niet noodzakelijk die van legalisatie) onttrekken.

Concluderend, Trump heeft een negatieve kijk op cryptocurrencies; met geen enkele indicatie van het veranderen van die punten op korte termijn. Biden lijkt echter een gunstig standpunt in te nemen. In 2011 merkte de laatste op dat „geen enkele burger van welk land dan ook onderworpen zou moeten zijn aan een repressieve wereldwijde code“ bij het gebruik van het internet, maar ook een „publiek-private samenwerking“ is belangrijk om het internet veilig en „up and running“ te houden, zoals per Trustnode.

Die opvatting resoneert met het ethos van de cryptokringen – maak regelgeving afdwingbaar maar niet gecentreerd op bepaalde machten.

admin