Grootste beurs van Australië schrapt notering Bitcoin SV

  • Independent Reserve heeft aangekondigd dat het Bitcoin SV (BSV) van de beurs zal halen.
  • De schrapping komt nu de prijs van BSV terugvalt naar een dieptepunt.
  • Dit is pas de meest recente schrapping van de controversiële munt.

In een blogbericht van 27 januari kondigde Independent Reserve, de grootste beurs voor digitale activa in Australië, aan dat het Bitcoin SV (BSV) op 28 maart van de beurs zou halen.

Alle handel in BSV zal op die dag worden gestaakt

Alle handel in BSV zal op die dag worden gestaakt en openstaande orders worden geannuleerd, maar gebruikers van de beurs krijgen zes maanden respijt om hun geld op te nemen.

Bitcoin SV, of Satoshi’s Vision, is een van de grootste cryptocurrencies op de markt in termen van market cap. De oorsprong van BSV gaat terug naar 2017 toen een Crypto Bull hardfork Bitcoin Cash creëerde. Het jaar daarop had Bitcoin Cash zelf een hardfork, waardoor Bitcoin SV ontstond.

De redenering achter de ontwikkeling van BSV is verbonden met het langdurige schalingsdebat in de cryptogemeenschap. BSV verhoogde zijn blokgrootte naar 128 MB om te voldoen aan wat was beschreven in het oorspronkelijke Bitcoin-witboek.

Ondanks zijn marktpositie heeft BSV zich sinds zijn geboorte in het middelpunt van de ene controverse na de andere bevonden. Dit is vooral te wijten aan de betrokkenheid van Craig Wright, de beruchte Australische ontwikkelaar die beweert Satoshi Nakamoto te zijn.

In 2019 leidde het gedrag van Wright tot het schrappen van BSV van veel prominente crypto exchanges. Op dat moment haalde Wright op Twitter uit naar degenen die zijn beweringen dat hij Satoshi is in twijfel trokken.

Naar verluidt ging Wright zelfs zo ver dat

Naar verluidt ging Wright zelfs zo ver dat hij een premie uitloofde op de identiteit van een gebruiker die hem van liegen had beschuldigd. Het gevolg was een snelle reactie in de vorm van delistingen en industriefiguren die Wright veroordeelden.

Binance CEO Changpeng Zhao, nadat hij BSV van zijn beurs had gehaald, tweette dat Wright een oplichter was.

BSV was de laatste tijd niet zo vaak in het nieuws geweest, en begon het jaar zelfs met een enorme opwaartse prijsschommeling, met een piek op $305,57. Maar Independent Reserve noemde recente gebeurtenissen als oorzaak voor het schrappen van de notering, blijkbaar verwijzend naar Wright’s pogingen om degenen die het Bitcoin-whitepaper hosten te dwingen het te verwijderen.

Wright kreeg op controversiële wijze een claim op het auteursrecht op de Bitcoin whitepaper en heeft vervolgens beschuldigingen van schending van het auteursrecht gebruikt om sites als bitcoin.org en bitcoin.com te dwingen de whitepaper te verwijderen.

Bij het ter perse gaan was de prijs van Bitcoin SV teruggevallen naar $165. Dit is een verlies van 61% sinds de all-time high van $423 bijna precies een jaar geleden.