Crypto-marktupdate: Bitcoin ($BTC), Ether ($ETH), Chainlink ($LINK)

Dit artikel geeft een update (vanaf 18 september) van de cryptoassetmarkt, met bijzondere aandacht voor de volgende digitale activa: Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en Chainlink (LINK).

Om u een idee te geven van hoe goed de crypto-markt het vandaag de dag doet, staan 43 van de top 50 cryptoassets (per market cap) momenteel in het groen (d.w.z. ten opzichte van de USD).

Vanaf 09:48 UTC op 18 September, is de totale crypto markt GLB rond $360.54 miljard, omhoog 1.5% in het verleden de periode van 24 uur.

De Crypto Fear & Greed Index, die gebaseerd is op een analyse van „emoties en gevoelens uit verschillende bronnen“, vertelt ons momenteel dat we in de categorie „Neutraal“ zitten:

Alle marktgegevens die in de rest van dit artikel zijn gebruikt, zijn afkomstig van CryptoCompare rond 09:55 UTC op 18 september 2020.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin handelt momenteel rond de $11.012, een stijging van 1.14% ten opzichte van de USD in de afgelopen 24 uur:

De Bitcoin-prijs is momenteel iets meer dan $11.000, wat ongeveer is waar het was na de afsluiting van de FOMC-bijeenkomst van deze maand en het vrijgeven van de verklaring van Fed Chair Jerome Powell van de FOMC-persconferentie op woensdag (16 september):

Hoewel Fed Chair Powell erkende dat het herstel van de Amerikaanse economie „sneller is verlopen dan over het algemeen wordt verwacht“, wees hij er ook op dat „de totale activiteit ver onder het niveau van voor de pandemie blijft en dat de weg die voor ons ligt hoogst onzeker blijft“.

Fed Chair Powell gaf ook commentaar op de inflatie in de VS:

„De pandemie heeft ook een belangrijke stempel gedrukt op de inflatie. Voor sommige goederen, waaronder voedsel, aanbodbeperkingen hebben geleid tot bijzonder hogere prijzen, waardoor de lasten voor de betrokkenen nog groter zijn geworden. die worstelen met het verlies van inkomen.

„Meer in het algemeen echter, de zwakkere vraag, vooral in sectoren die
zijn het meest getroffen door de pandemie, hebben de consumentenprijzen en de inflatie in het algemeen afgeremd.
…loopt ver onder onze 2 procent lange termijn doelstelling.“

Vervolgens herhaalde hij de nieuwe aanpak van de Fed om met de inflatie om te gaan:

„Dus, zoals we in onze verklaring zeggen, met een inflatie die aanhoudend onder de 2 procent ligt.

we zullen ernaar streven om de inflatie gedurende enige tijd gematigd boven de 2 procent te krijgen, zodat de inflatie gemiddeld 2 procent in de tijd en de inflatieverwachtingen op langere termijn blijven goed verankerd op
2 procent.

„We verwachten een inschikkelijke houding van het monetaire beleid te handhaven totdat deze resultaten, met inbegrip van maximale werkgelegenheid, worden bereikt.

„Met betrekking tot de rentetarieven geven we nu aan dat we verwachten dat het gepast zal zijn om de huidige 0 tot 1/4%-doelstelling voor het federale fondstarief te handhaven totdat de arbeidsmarktomstandigheden een niveau hebben bereikt dat in overeenstemming is met de beoordelingen van het Comité van de maximale werkgelegenheid en de inflatie is gestegen tot 2% en ligt op schema om de 2% gedurende enige tijd gematigd te overschrijden“.

Hoewel sommige cryptohandelaren verwachtten dat deze aankondiging de prijs van zowel Amerikaanse aandelen als Bitcoin hoger zou brengen, is dat tot nu toe om twee redenen niet gebeurd:

Er waren geen verrassingen. We wisten al wat de uitkomst van de FOMC-bijeenkomst van september 2020 zou zijn op basis van wat Powell op het (virtuele) Jackson Hole Economic Symposium van dit jaar, dat op 27 augustus werd gehouden, heeft gezegd.

Het besluit om de rente tot 2023 rond nul procent te houden (wanneer de mediaaninflatie naar verwachting 2 procent zal bedragen) was dus niet onverwacht.

De Amerikaanse dollar lijkt er voorlopig in te zijn geslaagd om de waardedaling van 9,67 procent te halveren/pauzeren sinds 20 maart (toen de Amerikaanse dollarindex op 102,82 stond), mede dankzij de Brexit-gerelateerde zwakte van het Britse pond, een van de belangrijkste valuta’s waartegen het wordt afgemeten.

Gisteren sprak prominent macro-economist en cryptoanalist/handelaar Alex Krüger over de reactie van de markten op de opmerkingen van Powell na afloop van de FOMC-bijeenkomst:

Op de lange termijn lijken de meeste crypto-handelaren echter te stierenelen op Bitcoin, vooral nadat Nasdaq-listing MicroStrategy Inc. op dinsdag (15 september) onthulde dat het „zijn aankoop van 16.796 extra bitcoins tegen een totale aankoopprijs van $175 miljoen“ een dag eerder had voltooid:

Veel mensen in de crypto-ruimte denken nu dat het slechts een kwestie van tijd is voordat andere bedrijven Bitcoin gaan gebruiken als een primaire schatkistreserve.

Ether (ETH)

Hoewel Ether, de op één na meest waardevolle cryptoasset per marktcap, de week begon op $358.39, wordt er momenteel gehandeld rond $388.14, een stijging van 2.59% ten opzichte van USD in de afgelopen 24-uursperiode en nog significanter een stijging van 8.3% sinds maandag.

De belangrijkste drijfveer voor de opwaartse beweging van Ether lijkt de aankondiging te zijn geweest door middel van het geautomatiseerde liquiditeitsprotocol Uniswap dat het een miljard UNI (Uniswap’s governnance token) had geslagen, waarvan 60% bestemd is voor leden van de Uniswap-gemeenschap, waarbij 15% van dit bedrag al is toegewezen en beschikbaar is om te worden opgeëist door eerdere gebruikers (iedereen die Uniswap vóór 1 september 2020 heeft gebruikt):

De enorme toename van de activiteit op het Ethereum netwerk als gevolg van ongeveer 100.000 gebruikers die proberen hun 400 UNI (ter waarde van meer dan $2000 op het moment van schrijven) per portemonnee te claimen en vervolgens een aantal van deze mensen die proberen om een deel van hun UNI-munten te verkopen op verschillende gecentraliseerde en gedecentraliseerde beurzen kunnen hebben gemaakt de Ethereum blokketen bijna onbruikbaar in de afgelopen twee dagen, maar de resulterende zeer hoge gaskosten (die opliepen tot 700 Gwei) hielp Ethereum mijnwerkers om bijna $1 miljoen te maken in een enkel uur gisteren:

Scott Melker, een cryptohandelaar in TexasWest Capital, gaf commentaar op de waardestijging van ETH als reactie op het weggevertje van Uniswap van zijn bestuursmunt:

Kettingkoppeling (LINK)

Decentrale orakelraamwerk Chainlink’s native token, LINK, wordt momenteel verhandeld rond de $10.90, een stijging van 0.83% ten opzichte van de USD in de afgelopen 24 uur:

Hoewel de prijs van Chainlink’s LINK-munt sinds 30 augustus, toen de prijs zoals gebruikelijk een intraday high van $17,70 bereikte, een neerwaartse trend vertoont, was er zoals gewoonlijk goed nieuws met betrekking tot de adoptie van Chainlink:

admin