Bitcoin-investerare som inte är fantastiska av Great Twitter Hack, eftersom volatiliteten förblir stabil

Bitcoin Revolution handlare verkar otymrade av det massiva Twitter-hacket på onsdag, eftersom priset på topp cryptocurrency till stor del har varit stabilt.

Framstående amerikanska siffror inklusive miljardärer Bill Gates, Elon Musk och Jeff Bezos riktades av hackare i en uppenbar Twitter-bitcoin ( BTC ) -bedrägeri. Den officiella redovisningen av den tidigare presidenten Barack Obama samt de blivande presidenten Joe Biden och Kanye West hackades också.

Enligt data från kryptoanalysföretaget Skew, bitcoin implicerade volatilitet „har en dämpad reaktion på Twitter hack.“

Bitcoin-investerare som inte är fantastiska av Great Twitter Hack, eftersom volatiliteten förblir stabil

Under den senaste månaden har bitcoins underförstådda volatilitet i genomsnitt varit 55%, säger Skew. Siffrorna tyder på att BTC- priset kan förbli dämpat under en tid, kanske till omkring september eller oktober, säger analytiker.

„Det verkar inte vara någon större oro över denna oväntade händelse som utlöser en rörelse i bitcoinpriset,“ konstaterade Skew.

Implicerad volatilitet mäter marknadens förväntningar på bitcoinpriset under specifika perioder. Det är vanligtvis van vid priskontrakt, och det faktum att priset inte flyttade jorden efter Twitter-brottet innebär att handlare kanske inte är oroliga för händelsen.

Det är troligt att investerare är tydliga att hacket inte är en attack på bitcoin – ja, eftersom Bitcoin inte kan hackas – men ett brott på den sociala medieplattformen Twitter är möjligt

Nu, mitt i den potentiellt rykte-skadliga utbredda medieövervakningen, fanns det en viss förväntning om att hacket skulle leda till panikförsäljning och en krasch i bitcoinpriset.

Men BTC höll sig stadigt och glider marginellt med 0,72% under det senaste dygnet till 9 127 dollar, enligt siffror från market.Bitcoin.com . Referens cryptocurrency har till stor del handlat i det lägre intervallet 9 000 USD de senaste dagarna, eftersom investerare är försiktiga.

Bitcoin implicit volatilitet träffade 200% i mars, då BTC- priset förlorade halva sitt värde på några minuter – den stora kraschen som har blivit känd som den svarta torsdagen. Dock har metriken varit i nedgång sedan dess, vid en tidpunkt i genomsnitt cirka 45% i början av denna månad.